lunes, 16 de febrero de 2015

Mitja marató Barcelona



Ahir dia 15 de febrer, es va realitzar la mitja marató de Barcelona. Aquest any el recorregut ha canviat, és un recorregut molt pla, amb  poca altimetria amb un pic màxim de 20m al kilòmetre 5. Aquest recorregut és: SORTIDA: Pg Pujades - P. Picasso - Av Marques Argentera - P. Isabel II - P. Colon - Josep Carné - Pl.Drassanes - Paral.lel - Entença - Gran Via - Pl Tetuan - Sant Joan P. - P... .Lluís Companys - B. Muñoz - Pallars - Llacuna - Tanger - Marroc - Bilbao -Grande Via - Rambla Prim - sentit Diagonal Llobregat - Espronceda - sentit Diagonal Besos - Plaça Llevant - P. Taulat - Selva de mar - P. Garcia Faria - P. Calvell - Av Litoral -Arquitecte Sert -. Espriu - Marina - Pujades. ARRIBADA: Pg Pujades

Aquest nou recorregut és més ràpid i serà perfecte per poder realitzar bones marques i que els corredors amateurs puguin gaudir del recorregut.

Dels canvis del recorregut destaquen el pas per l’av. Paral·lel amb 3 carrils rectes, evitant així el gir de la ronda de st. Pau. El segon canvi es situa a la zona del Poblenou, amb una gran recta del carrer de Pallars al carrer de la Llacuna, que ha de permetre passar pel quilòmetre 10 més ràpidament que en l’edició del 2014.

Respecte el cartell de la mitja destaca el comentari de la corredora Florence Kipaglat, qui va fer el récord de la mitja aquí, a Barcelona. Aquesta marca es va establir l’any passat en la part femenina.
 Aquest any el guanyador ha estat  TADESSE ABRAHAM, amb un temps de 01:00:42, 2na posició per en GETU FELEKE , que s’ha quedat a nomes 3 segons i 3ra posició tenim AZMERAW MENGISTU, a  6 segons d’enTadesse
Respecte la categoría femenina destaca Florence Kiplagat que amb un temps de 1:05:09, realitzant així un nou récord mundial i 2 marques mundials, rebaixant el pas pels 15km i pels 20km. 2na posició per ELIZABETH LEE que s’ha quedat a 9 minuts de Kiplagat, i en 3ra posició tenim a CHARLOTTE KARLSSON, 10 minuts de Kipaglat.
Els inscrits en aquesta mitja marató és increible, tenim quasi 15.000 corredors, fet que fa una de les més populars de Barcelona.

Tanta gent participant pot fer pensar que tots es preparin perfectament, però molts participants no estan preparats per poder fer-la, ja que no s’entrenen d’una manera adequada perquè no saben el gran esforç que s’ha de fer per poder córrer una mitja i això pot acabar amb molts lesionats, només durant la cursa, sino també al acabar-la degut al gran esforç, provocant fascitis, síndrome del piramidal, periostitis tibial, entre altres.  Moltes d’aquestes lesions es podríen evitar realitzant un estudi biomecànic de la petjada un cop s’està entrenant per córrer, ja que amb l’ajuda dels suports plantars ens podrien ajudar a reduir les forces reactives del terra i evitar els forts xocs del taló contra el terra i evitar que les vibracions pugin cap a genoll i esquena. Per tant amb l’ajut que proporcionen els suports plantars es podrien evitar les lesions causades pel sobreesforç.

Aquí us deixem l’enllaç dels resultats d’aquest any: http://edreamsmitjabarcelona.com/resultados/2015/




 Sortida mitja marató


 Mapa mitja marató

No hay comentarios:

Publicar un comentario