martes, 19 de mayo de 2015

Et vols iniciar al món del triatló? T'expliquem com fer-ho!.



Aprofitant que aquest diumenge s’ha cel.lebrat l’ironman 70.3 a Barcelona on es va imposar en Jan Frodeno amb un temps de 4:03:28, aquesta setmana us parlarem sobre el triatló, i especialment sobre la distància reina de la modalitat: l’ironman.

El triatló és una pràctica individual o per relleus on es practiquen 3 disciplines diferents: la natació, el ciclisme i el running. Aquesta combinació de diferents esports fa que aquesta pràctica esportiva sigui una de les proves esportives més dures que es coneixen.

Dins del triató trobem diferents distàncies però l’¡ordre de les disciplines sempre és el mateix (natació, ciclisme i running):

-Super Sprint: 400m + 10 km + 2.5 km

-Sprint: 750m + 20 km + 5 km

-Olímpica: 1.5 km + 40 km + 10 km

-Half: 1.9 km + 90 km + 21.09 km

-IronMan: 3.8 km + 180 km + 42.195 km

Aquesta prova és molt exigent i per poder fer-la hem de fer un pla d’entrenament molt dur que haurem de fer més o menys unes 24 setmanes abans de poder participar.

La planificació que seguirem normalment serà la de combinar l’entrenament de només una disciplina amb entrenaments que combinin 2 de les 3 disciplines del triatló. Un exemple d’aquest entrenament combinat podria ser entrenar ciclisme i desprès córrer o nadar i desprès anar amb bicicleta. El que si hem d’intentar respectar en aquests entrenaments combinats és l’ordre de les disciplines com es fa en competició, si entrenem natació desprès entrenarem ciclisme, o si entrenem ciclisme desprès entrenarem running.

Quan comencem a entrenar el trialó haurem de crear una bona base fent kms a ritme suau augmentant les distàcnies progressivament i combinar-ho amb un treball muscular. Un cop superada aquesta primera fase que pot durar un dos mesos podem seguir avançant i començar a treballar els ritmes ràpids i les transicions.

A part de seguir aquest pla d’entrenament ús aconsellem també un bon calçat i uns suports plantars que ens ajudin a repartir les forces del terra i així evitarem les lesions produides pel running. Actualment a la nostre clínica estem realitzant estudis per a ciclistes, així que animeu-vos!

Podeu veure els resultats de la competició aquí: 

http://www.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman/barcelona.aspx#axzz3aDCrF21




No hay comentarios:

Publicar un comentario