miércoles, 8 de julio de 2015

El nou rècord d'en Killian



Aquesta setmana parlarem de la nova victòria que va aconseguir en Killian Jornet el passat dissabte dia 4 de juliol a Alaska, a la Mount Marathon, amb rècord de la prova inclòs.

La Mount Marathon és una prova molt dura amb quasi 1000m de desnivell amb només 5 kms. La gran assistència de públic, l’ambient que es crea, el nivell dels atletes que hi participen i les caracterísitques tècniques fan de la prova una de les més destacades a nivell mundial i també una de les més espectaculars. En Killian va fer l’ascens amb el primer grup liderat per en Rickey Gates y l’atleta local Jim Shine. Desprès d’arribar a la cima es va iniciar el descens i va ser aquí on en Killian va posar la directa i es va distanciar dels seus perseguidors, conservant la distància fins a la meta.


Cal destacar una vegada més que el punt fort d’en Killian és el descens, la seva gran tècnica, força, equilibri i velocitat el converteixen en un fóra de sèrie. Un exemple d’aquesta capacitat és el rècord aconseguit al Aconcagua aquesta mateixa temporada, on durant l’ascens anava molt per sobre del rècord de la prova però que després baixant va pulveritzar superant-lo per més de 3h. És díficil pensar quins límits té en Killian o fins quan podrà aguantar aquest nivell sobrehumà, el temps en ho dirà...arribarà al nivell de Marco Olmo, corredor italià que va guanyar l’Ultra Trail del Montblanc en dues ocasions, amb poc menys de 60 anys?


No hay comentarios:

Publicar un comentario