miércoles, 15 de julio de 2015

LA CARA I LA CREU DE L’IRONMAN DE FRANKFURT



L’Ironman és la distància més exigent del triatló. Consta de 3,86km de natació, 180kms de bicicleta, i 42,2km de cursa a peu. El passat 6 de Juliol es va cel·lebrar l’Ironman de Frankfurt amb unes condicions climàtiques extremes, sobretot a la part final on el termòmetre va marcar una temperatura de més de 35 graus.

La prova va ser guanyada per en Jan Frodeno que es va posar en primera posició durant la natació i va anar augmentant de forma progressiva la distància amb el seu grup de perseguidors, entre els quals hi havia el basc Eneko Llanos i el català Miquel Blanchart.

Els parcials d’en Frodeno, triatleta alemany amb una llarga i exitosa carrera en el món del triatló, van ser realment espectaculars i el van fer pulveritzar el rècord de l’Ironman fixant la nova marca en 7:49:48 i marcant un temps a la marató final de 2:50:49.

Aquest nou rècord va quedar desvirtuat per la tragedia que tindria lloc hores després de l’arribada del guanyador. Un triatleta britànic de només 30 anys va perdre el coneixement un cop creuada la meta i va començar a convulsionar, dies després va perdre la vida.

Els informes mèdics van exposar que el triatleta no es va hidratar degudament, que va beure aigua però no sals minerals. El seu cos va perdre molt de sodi per culpa de les altes temperatures que el van fer suar molt i això va provocar que es produís una descompensació fatal al seu cervell. 

Aquest tipus de desgràcies ens han de fer pensar en la importància que té prevenir els nostres esforços esportius i també pensar sobre si l’objectiu que ens hem marcat és l’adequat. Des de la clínica us animem a que practiqueu tot tipus d’esports però sempre amb seny.




No hay comentarios:

Publicar un comentario