jueves, 23 de julio de 2015

Transicions del triatló



L’article d’aquesta setmana tractarà sobre les dues transicions que tenim en el triatló. Podríem dir que és el quart element que haurem de superar en aquesta disciplina esportiva. La primera transició la trobem just quan sortim de l’aigua desprès del sector de natació i ens dirigim cap a la nostra bicicleta per iniciar la prova de ciclisme. Per preparar bé aquesta transició haurem d’haver visualitzat el nostre box amb antelació per anar directament allà i no perdrens, quan sortim de l’aigua estarem cansants i ens podem desorientar. Anirem corrents realitzant passos curts, però de cadència continua, d’aquesta manera evitarem la hipertensió ortostàtica, aquella sensació estranya que trobem quan ens aixequem d’una manera molt ràpida, amb mareig i baixa de tensió. Evidentment ens traurem el neoprè, en cas de que el portem, mentre anem corrents cap al box, evitant perdre el mínim temps possible.

Per facilitar-nos l’arrancada amb la bici la deixarem muntada amb un pinyó petit i un plat mitjà, d’aquesta manera la sortida serà més ràpida i fàcil per les nostres cames. 

Pel que fa la segona transició, la T2, la trobem en el moment de pas de ciclisme a running.Haurem de tenir present que hem de baixar de la bici en moviment per anar corrent fins a deixar-la aparcada i posar-nos les sabatilles de running en moviment, optimitzant el temps i guanyant-lo. Com a consells us podem dir que durant els últims minuts de la nostra carrera en bici comencem a disminuir el ritme, així tindrem les cames més fresques durant la carrera a peu. També podem entrenar aquesta T2, per exemple, realitzar 10’ en bici i seguidament 5’ corrents, això realitzar-lo 3 vegades. Com sempre us motivem a curar-vos en salut, a disminuir les lesions. No us oblideu de realitzar estiraments després de cada entrenament, després de cada sèrie, en notar la mínima molèstia parar l’entrenament, estirar i preparar-se per l’endemà. En notar la mínima molèstia a l’extremitat inferior realitzar un estudi de la marxa, només amb això i amb l’ús de suports plantars podem ajudar a guanyar aquestes decimetes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario